Kárász Kikötő
   Tiszaderzs
Kárász Kikötő
Horgászok paradicsoma
Kárász Kikötő
   Tiszaderzs
Kárász Kikötő
A kerékpárosok pihenőhelye
Kárász Kikötő
   Tiszaderzs
Kárász Kikötő
A természet közelsége
Kárász Kikötő
   Tiszaderzs
Kárász Kikötő
Bérelj csónakot, kenut, biciklit!
Menü

Bejelentkezés

Regisztrálás


Üdvözöllek honlapunkon!

Felhívás kötelező névtábla használatára

Közzétéve: 2024. január 23., kedd
Érdekelhet
Felhívás

Névtábla használatáról


Minden kikötőnkben tartózkodó csónaktulajdonosnak kötelező az 57/2011. (XI. 22.) NFM rendeletben meghatározott névtáblával rendelkeznie!
Felhívjuk minden, a Kárász Kikötőben veszteglő csónakok tulajdonosát, pótolják névtáblájukat a szabálynak megfelelően, 2024. február 1-je határidővel! Ellenkező esetben az azonosíthatatlan csónakot kénytelenek leszünk a vízből kiemelni, melynek költségét a tulajdonos viseli!
Továbbá a csónakban elhelyezett névtáblán feltűntetett adatoknak meg kell felelniük a tárolási szerződésben rögzített adatokkal.

A hajózási szabályzat az alábbiakban rendelkezik a csónakok kötelező felszereléseiről.


A csónakok azonosító jelzései és a csónak-közlekedés szabályai Magyarországon az 57/2011. (XI. 22.) NFM rendeletben találhatóak. A csónakoknak kötelezően tartalmazniuk kell jól látható helyen egy olyan táblát, amelyen a csónak üzemben tartójának neve és lakcíme (telephelye) szerepel. A csónakban tartózkodók számától és a csónak hajtásának megfelelően legalább egy mentőmellénynek, egy evezőnek, egy horgonynak és egy vízmerőnek kell lennie. A csónakban tartózkodó személyek számának és a csónak hajtásának megfelelően legalább egy elektromos üzemű, fehér fényű, szükség szerinti irányba fordítható fényforrásnak kell lennie, amivel a csónakos a közeledő vízi járműnek jelezni tud. A csónakban tartózkodó 16. életévüket be nem töltött személyek és úszni nem tudó felnőttek együttes számának megfelelően, de legalább 1 db mentőmellénynek kell lennie. A csónakban tartózkodó személyek számának és a csónak hajtásának megfelelően legalább egy evezőnek kell lenni. A csónak horgony nélküli tömegének legalább 5%-ával egyenlő tömegű horgonynak kell lennie, 10m kötélzettel. A csónak, kötelező felszereléseinek hiánya esetén a vízi rendőrség bírságot szabhat ki. A bírság nem a csónak tulajdonosát, hanem annak üzemeltetőjét (vezetőjét)  fogja súlytani. A csónakázás szabályai között szerepel, hogy a csónak csak a parttól számított legfeljebb 1500 méter széles vízterületen közlekedhet.  A csónakázás során minden év április 1-től október 31-ig viharjelző szolgálat működik.Viszza a hírekhez!